عوارض کامپوزیت دندان و راه‌های جلوگیری از آن+هزینه

عوارض کامپوزیت دندان

کامپوزیت راه‌حلی برای افزایش زیبایی دندان‌ها و برطرف کردن برخی از مشکلات آن مانند کج بودن یا شکستگی لبه دندان است. مهم‌ترین مزیت کامپوزیت نسبت به سایر روش‌های زیباسازی دندان مانند لمینت این است که برای انجام آن نیازی به تراش‌دادن مینای دندان نیست؛ در نتیجه در این روش آسیب‌پذیری دندان‌ها کمتر خواهد بود. اما انجام نادرست کامپوزیت توسط دندانپزشک و عدم رعایت مراقبت‌های بهداشتی توسط فرد، می‌تواند با عوارضی همراه باشد. برخی از این عوارض موقتی هستند اما برخی دیگر مانند پوسیدگی دندان که در اثر اعمال نادرست مواد و ایجاد فاصله بین دندان و کامپوزیت رخ می‌دهند، می‌توانند سلامت دندان‌ها را تهدید کنند. بنابراین برای جلوگیری از این نوع عوارض، انجام کامپوزیت در یک کلینیک معتبر و رعایت نکات مراقبتی آن، از اهمیت بالایی برخوردار است.

ما در کلینیک دکتر صدق چگونه عوارض کامپوزیت دندان را کاهش می‌دهیم؟

انتخاب کلینیک معتبر و انجام درست مراحل کامپوزیت، نقش بسیار زیادی در کاهش عوارض آن دارد. دلیل این امر این است که متخصص کامپوزیت دندان باید مهارت بالایی در انجام مراحل کامپوزیت داشته باشد و هرگونه خطا در هر یک از مراحل می‌تواند باعث آسیب به کامپوزیت و دندان شود. در ادامه، عوارض کامپوزیت و اقداماتی که در کلینیک دکتر صدق برای جلوگیری از آن‌ها انجام می‌شود، توضیح داده شده‌اند:

عوارض کامپوزیت آسیب به کامپوزیت و دندان نحوۀ جلوگیری در کلینیک دکتر صدق
تحریک لثه ناراحتی یا التهاب لثه انجام دقیق کامپوزیت با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته برای به حداقل رساندن تحریک لثه
آسیب دندان احتمال ترک خوردن یا شکستن کامپوزیت دندان استفاده از مواد کامپوزیت باکیفیت و چسباندن دقیق کامپوزیت برای افزایش استحکام
لکه‌دار شدن دندان لکه‌دار شدن مواد کامپوزیت در طول زمان و با مصرف بعضی خوراکی‌ها مانند چای و قهوه استفاده از کامپوزیت مقاوم در برابر لک و آموزش نحوه مراقبت از کامپوزیت توسط کلینیک
پوسیدگی دندان پوسیدگی دندان‌ها به دلیل چسباندن نادرست مواد کامپوزیت و ایجاد فاصله بین دندان و کامپوزیت دقت بالا هنگام اعمال کامپوزیت توسط دندانپزشک جهت جلوگیری از ایجاد فاصله
عدم تطابق رنگ تفاوت رنگ کامپوزیت با دندان‌های کناری و زیر آن تطبیق رنگ کامپوزیت به صورت سفارشی مطابق رنگ دندان‌ها و استفاده از مواد باکیفیت بالا
واکنش‌های آلرژیک واکنش‌های آلرژیک لثه‌ها و دندان‌ها به مواد کامپوزیت انتخاب مواد مناسب و معاینه فرد برای تشخیص واکنش‌های آلرژیک
ضخیم شدن دندان اعمال بیش از اندازه مواد کامپوزیت روی دندان کنترل دقیق اندازه مواد کامپوزیت توسط دندانپزشک

تحریک لثه

تحریک لثه از عوارض کامپوزیت دندان

بعد از کامپوزیت مدتی زمان می‌برد تا لثه‌ها با کامپوزیت سازگار شوند و در این مدت ممکن است لثه‌ها ملتهب شوند. این التهاب می‌تواند شامل قرمزی، تورم، درد یا خونریزی لثه باشد. علاوه بر این اعمال نادرست کامپوزیت و تجمع باکتری در بین لثه و کامپوزیت می‌تواند باعث التهاب لثه شود. به همین دلیل اعمال مناسب کامپوزیت، رعایت بهداشت دندان‌ها و مراجعه منظم به دندانپزشک برای معاینه از اهمیت بالایی برخوردار است.

در کلینیک دکتر صدق علاوه بر انجام دقیق مراحل کامپوزیت توسط دندانپزشک ماهر، بعد از کامپوزیت یک جلسه معاینه خواهید داشت که در آن کلیه التهابات لثه بررسی و در صورت نیاز درمان می‌شوند.

شکستگی و ترک خوردن دندان

شکستگی و ترک خوردن دندان در اثر کامپوزیت

مواد کامپوزیت معمولاً بادوام هستند، اما تحت شرایط خاص مانند مصرف مواد خوراکی سفت یا فشاردادن بیش از حد دندان‌ها روی یکدیگر امکان ترک‌ خوردن یا شکسته ‌شدن آن‌ها وجود دارد. همچنین اعمال نادرست کامپوزیت می‌تواند باعث ناهمواری، برآمدگی و ناهماهنگی لبه‌های آن‌ها شود که به‌ مرور زمان در دندان ترک ایجاد می‌کند. علاوه بر این اگر ضخامت ماده‌ای که برای چسبیدن کامپوزیت به دندان استفاده می‌شود بیشتر از خود کامپوزیت باشد، به‌ مرور، انقباض مواد چسب، باعث ترک‌خوردن کامپوزیت می‌شود.

برای جلوگیری از این مشکل ما همواره از مواد با کیفیت استفاده می‌کنیم و در حین انجام کامپوزیت نهایت دقت را به کار می‌بریم که کامپوزیت به درستی در جای خود قرار گیرد و دوام کافی را داشته باشد.

لکه‌دار شدن دندان

لکه‌دار شدن دندان به علت کامپوزیت دندان

خوردن مواد خوراکی مانند نوشابه‌های گازدار، چای و قهوه، ادویه‌جات و سس‌ها می‌تواند به‌ مرور باعث تغییر رنگ کامپوزیت شود. علاوه بر این ماده‌ای که برای چسبیدن کامپوزیت به دندان استفاده می‌شود، ممکن است بعد از مدتی تغییر رنگ پیدا کرده و لکه ایجاد کند.

در کلینیک دکتر صدق با بهره‌گیری از بهترین و باکیفیت‌ترین مواد کامپوزیت، نتایج به‌دست‌آمده به نسبت ماندگاری بالاتری دارند. همچنین کلینیک برای پیشگیری از ایجاد لک روی کامپوزیت، آموزش‌هایی به شما می‌دهد و شما را با نکات مراقبت بهینه از کامپوزیت آشنا می‌کند.

پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان از عوارض کامپوزیت دندان

در صورتی که مواد کامپوزیت به صورت نادرست روی دندان اعمال شوند و بین دندان و کامپوزیت فاصله وجود داشته باشد، ممکن است دندان‌ها در معرض پوسیدگی قرار بگیرند. دلیل پوسیدگی دندان این است که فضای خالی ایجاد شده به محلی برای تجمع غذا و باکتری‌ها تبدیل می‌شود که به مرور زمان می‌تواند باعث پوسیدن دندان‌ها شود.

در کلینیک دکتر صدق برای جلوگیری از این آسیب، دندانپزشک ابتدا یک ماده چسبناک با نام پرایمر را روی دندان‌ها اعمال می‌کند. سپس کامپوزیت به صورت لایه‌های نازک روی این ماده اعمال می‌شود و با چسبیدن به آن، با دندان پیوند قوی پیدا می‌کند. علاوه بر این دندانپزشک برای فشردن مواد کامپوزیت به سطح دندان از ابزارهای خاصی استفاده می‌کند تا حبابی بین کامپوزیت و دندان ایجاد نشود.

عدم تطابق رنگ

عدم تطابق رنگ دندان‌ها در اثر کامپوزیت

برای اینکه دندان‌ها بعد از کامپوزیت دارای رنگ یکنواخت و بدون سایه باشند، نیاز است که رنگ دندان، کامپوزیت و ماده‌ای که برای چسبیدن آن به دندان استفاده می‌شود، هماهنگ و یکسان باشند. اما گاهی اوقات این امکان وجود دارد که عدم تطابق رنگ این سه مورد باعث ایجاد سایه در رنگ دندان شود که معمولاً در نور، بیشتر نمایان می‌شود. ما برای جلوگیری از این مشکل علاوه بر بررسی رنگ طبیعی دندان‌‎ها و استفاده از مواد هم‌رنگ با آن‌ها معمولاً قبل از کامپوزیت، دندان‌ها را جرم‌گیری می‌کنیم.

واکنش‌های آلرژیک

در موارد نادر ممکن است افراد به مواد کامپوزیت آلرژی داشته باشند. برای جلوگیری از این عارضه قبل از انجام کامپوزیت، دندانپزشک با گرفتن سابقه پزشکی فرد، معاینه لثه‌ها و تست مقدار کمی از مواد در دهان، واکنش دندان‌ها و لثه‌ها را به مواد کامپوزیت بررسی می‌کند. این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا در صورتی‌ که فرد آلرژی داشته باشد، کامپوزیت نتیجۀ مطلوبی نخواهد داشت و فرد دچار عوارضی مانند التهاب لثه می‌شود. در صورت وجود آلرژی، مواد جایگزین می‌شوند تا مشکلی بروز پیدا نکند.

ضخیم شدن دندان

ضخیم شدن دندان به علت کامپوزیت

اگر گذاشتن مواد روی دندان‌ها کنترل‌شده نباشد و با ظرافت کافی انجام نشود، کامپوزیت ضخیم خواهد شد. این مسئله می‌تواند باعث ناراحتی فرد و حتی بروز مشکلات گفتاری شود. برای جلوگیری از این مشکل معمولاً دندانپزشک‌های ما کامپوزیت را به صورت لایه‌های نازک و لایه‌به‌لایه اعمال می‌کنند. در نتیجه دندانپزشک می‌تواند هر لایه را با دقت بیشتری شکل دهد که باعث می‌شود نتیجۀ نهایی کار جلوه بهتری داشته باشد.

چگونه می‌توانید عوارض کامپوزیت دندان را کاهش دهید؟

چگونه می‌توان عوارض کامپوزیت دندان را کاهش داد؟

علاوه بر اقداماتی که در کلینیک انجام می‌شوند، مراقبت و نگهداری خود فرد از کامپوزیت و انتخاب دندانپزشک مناسب برای انجام آن تأثیر بسیار زیادی در جلوگیری از عوارض کامپوزیت دندان دارند. در ادامه نکاتی که به شما کمک می‌کند تا بتوانید عوارض کم‌تری را تجربه کنید، توضیح داده شده‌ است:

انتخاب دندانپزشک متخصص

انتخاب دندانپزشکی که مهارت و تجربه بالایی در کامپوزیت دندان داشته باشد، اولین و مهم‌ترین قدم برای انجام کامپوزیت مناسب با کم‌ترین عوارض است. دلیل این امر این است که همه مراحل کامپوزیت اعم از انتخاب رنگ و اعمال آن به صورت صحیح روی دندان، به تخصص بالا نیاز دارند.

مراقبت‌‌ها و بررسی وضعیت دهان و دندان قبل از انجام کامپوزیت

بررسی وضعیت دندان‌ها و اطمینان از سلامت آن‌ها قبل از کامپوزیت از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا عدم ترمیم دندان‌های خراب و انجام کامپوزیت روی آن‌ها باعث پیشرفت پوسیدگی دندان‌ها می‌شود. علاوه بر این بررسی وضعیت دهان و تست مواد و اطمینان از نداشتن آلرژی به مواد مورد استفاده اهمیت زیادی دارد.

رعایت دائمی بهداشت دهان و دندان

رعایت بهداشت دهان و دندان با مسواک زدن و استفاده از نخ دندان می‌تواند خطر تحریک لثه را به حداقل برساند و از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری کند. همچنین بهتر است مسواک زدن با مسواک نرم و با حرکت ملایم انجام شود و برای کاهش حساسیت دندان‌ها می‌توانید از خمیر دندان‌های ضد حساسیت و مخصوص کامپوزیت دندان یا ژل فلوراید استفاده کنید. علاوه بر این هنگام استفاده از نخ دندان از فشار آوردن به کامپوزیت و حرکات سریع نخ خودداری کنید.

معاینات منظم دندانپزشکی

مراجعه منظم به کلینیک و انجام معاینات باعث می‌شود که هر گونه تغییر یا مشکل مانند ترک یا شکستگی کامپوزیت به‌موقع شناسایی و ترمیم شود. به‌ این‌ ترتیب از آسیب دندان‌ها و خراب‌ شدن آن‌ها جلوگیری می‌شود.

تغییر عادات

برای کاهش حساسیت دندان‌ها پس از کامپوزیت، از خوردن غذاهای بسیار سرد یا گرم اجتناب کنید. علاوه بر این باید از خوردن غذاهای سفت که فشار زیادی بر دندان وارد می‌کنند، خودداری نمایید.

پرهیز از مصرف دخانیات و مواد خوراکی ایجاد کنندۀ لکه

مصرف مواد خوراکی مانند نوشیدنی‌های گازدار، چای و قهوه، ادویه‌‎جات و سس که باعث ایجاد لکه می‌شوند باید تا حد ممکن کاهش یابند. همچنین در مواقعی که چنین موادی را مصرف می‌کنید حتماً بلافاصله پس از آن دندان‌های خود را بشویید.

برنامه‌ریزی زمانی برای تعویض به موقع کامپوزیت

طبق برنامه‌ای که دندانپزشک در معاینات دوره‌ای به شما اعلام می‌کند، باید برای ترمیم یا تعویض کامپوزیت به کلینیک مراجعه کنید. در حقیقت نگهداری صحیح از کامپوزیت در حفاظت از دندان‌ها اهمیت زیادی دارد، زیرا در صورتی که کامپوزیت آسیب ببیند، ممکن است دندان‌ها دچار پوسیدگی ‌شوند.

هنوز در مورد انجام کامپوزیت دندان شک دارم

اگر هنوز برای انجام کامپوزیت شک دارید و می‌خواهید در مورد آن بیشتر بدانید پیشنهاد ما این است که به سایت کلینیک دکتر صدق مراجعه کنید و از طریق بخش مشاوره دندانپزشکی، به‌صورت رایگان با کارشناسان ما در ارتباط باشید. شما می‌توانید سؤالات خود را از مشاور بپرسید و با دید بهتر و اطمینان بیش‌تری برای انجام کامپوزیت دندان اقدام کنید.

در ادامه می‌توانید لیست تعرفه‌ها و هزینه‌های کامپوزیت دندان کلینیک را مشاهده نمایید.

تعرفه خدمات کامپوزیت در کلینیک دکتر صدق ۱۴۰۳
لمینت و کامپوزیت قیمت به تومان
ویزیت رایگان
ست یکبار مصرف رایگان
پالیش کامپوزیت و لمینت ۵۰۰,۰۰۰
چسباندن روکش زیرکونیوم ۷۰۰,۰۰۰
پونتیک ۷,۰۰۰,۰۰۰
روکش زیرکونیوم ۷,۰۰۰,۰۰۰
هوم بلاست ۱,۰۰۰,۰۰۰
کامپوزیت زیبایی ۵,۵۰۰,۰۰۰ تا ۷,۰۰۰,۰۰۰
کندن روکش ۵۰۰,۰۰۰

سوالات متداول

آیا مواد کامپوزیت دندان برای دهان ضرر دارند؟

خیر، این مواد که از جنس رزین و پلاستیک هستند و هیچ ضرری برای دهان ندارند.

آیا بعد از کامپوزیت امکان سفید نشدن دندان‌ها وجود دارد؟

بله، در صورتی‌ که رنگ انتخاب شده برای کامپوزیت با رنگ دندان تطابق نداشته باشد دندان‌ها کامل سفید نمی‌شوند و روی دندان‌ها سایه ایجاد می‌شود.

برای کاهش درد دندان کامپوزیت شده بعد از خوردن آب سرد چه کار کنم؟

می‌توانید از خمیر دندان‌های ضد حساسیت استفاده کنید.

آیا کامپوزیت دندان برای همیشه ماندگار است؟

خیر، به مرور زمان دچار سایش می‌شود و برای مراقبت از دندان‌ها بعد از چند سال باید تعویض شود. همچنین ممکن است در معاینات منظم نیاز به ترمیم داشته باشد.

آیا کامپوزیت می‌تواند باعث عفونت دهانی شود؟

بله، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان باعث تجمع باکتری‌ها در زیر کامپوزیت می‌شود که نهایتاً با عفونت دهانی همراه خواهد بود.

آیا برای کامپوزیت دندان می‌توان به پزشک عمومی مراجعه کرد؟

خیر، این کار کاملاً تخصصی است و باید توسط متخصص کامپوزیت انجام شود.

آیا کامپوزیت می‌تواند باعث بوی بد دهان شود؟

خیر، خود کامپوزیت به طور مستقیم تأثیری در ایجاد بوی بد دهان ندارد اما تجمع باکتری در زیر آن می‌تواند باعث این مشکل شود.

آیا احساس فشار و سفتی در دندان‌ها بعد از کامپوزیت طبیعی است؟

بله، این احساس در هفته اول طبیعی است و بعد از مدتی از بین می‌رود.

برای کاهش ورم لثه بعد از کامپوزیت چه کاری انجام دهم؟

می‌توانید از فلوراید و آب نمک برای ماساژ لثه‌ها استفاده کنید تا التهاب آن‌ها کاهش یابد.

آیا سیگار کشیدن باعث تیرگی کامپوزیت می‌شود؟

بله، مصرف دخانیات می‌تواند به مرور باعث ایجاد لک روی کامپوزیت شود.

فهرست مطالب
مشاوره تلفنی