عفونت دندان در اثر نفوذ باکتریها به داخل دندان، لثه یا استخوان فک ایجاد میشود. این باکتریها ممکن است از طریق پوسیدگی دندان یا شکستگی و ترکهای دندان به داخل دندان نفوذ کرده و باعث ایجاد عفونت شوند. همچنین ممکن است که بیماری لثه، موجب نفوذ باکتریها به داخل ساختار دندان و ایجاد عفونت شود. عفونت دندان معمولاً یک کیسۀ چرکی که آبسه نامیده میشود را ایجاد میکند که ممکن است در داخل دندان، لثه یا استخوان فک بوجود بیایند و درد و ناراحتی ایجاد کنند. افراد در هر سنی ممکن است به عفونت دندان دچار شوند که اگر بدون درمان رها شود، ممکن است شدیدتر شود یا به سایر نقاط بدن گسترش یابد.
با مراجعه به موقع به دندانپزشک و تشخیص علت عفونت دندان میتوان قبل از این که این عفونت سلامتی فرد را به مخاطره بیندازد، به راحتی آن را درمان کرد. هزینه درمان عفونت دندان بسته به علت و شدت مشکل متفاوت است. برای مشاهده هزینۀ درمانهای مرتبط با عفونت دندان در کلینیک دکتر صدق در سال ۱۴۰۳ میتوانید روی این لینک کلیک کنید.
عفونت دندان چیست؟
هر فردی، از کودکان گرفته تا افراد سالمند، ممکن است به عفونت دندان مبتلا شود. عفونت دندان معمولاً زمانی رخ میدهد که باکتریها از طریق پوسیدگی دندان، ترک یا شکستگی به پالپ دندان نفوذ کرده و به بافتهای اطراف آن گسترش مییابند. همچنین ممکن است بر لثهها تأثیر بگذارند و باعث التهاب لثه شوند. عفونت دندان باعث ایجاد یک کیسۀ چرکی به نام آبسه میشود که میتواند در ریشه دندان، اطراف آن یا به شکل یک برآمدگی کوچک روی لثه ظاهر شود.
عواملی که ممکن است ریسک ابتلا به عفونت دندان را افزایش دهد میتواند شامل موارد زیر باشد:
- عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان
- عادات دندانی مانند دندان قروچه یا جویدن اشیاء
- عدم مراقبت از دندانها و لثهها
- رژیم غذایی سرشار از قند
- خشکی دهان
- سیگار کشیدن
- نقص سیستم ایمنی بدن
عفونت دندان خودبهخود برطرف نمیشود و برای درمان آن باید در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کرد. اگر آبسه دندان درمان نشود، عفونت ممکن است از دندان و لثه به استخوان فک، گردن، سر، جریان خون یا قسمتهای دیگر بدن سرایت کند و سلامتی فرد را به مخاطره بیندازد.
انواع عفونت دندان
عفونت دندان را میتوان با توجه به ناحیهای که آبسه در آن ایجاد میشود به چند دسته تقسیم کرد:
آبسه پری آپیکال
آبسه پری آپیکال عفونتی است که در نوک ریشه دندان ایجاد میشود. اگر دندان پوسیدگی یا شکستگی داشته باشد، باکتریها میتوانند از طریق آن وارد دندان شده و به پالپ دندان (قسمت داخلی دندان که حاوی اعصاب و عروق خونی است) برسند و در آنجا عفونت و التهاب ایجاد کنند.
هنگامی که باکتریها به پالپ نفوذ کنند، عفونت میتواند به نوک ریشه دندان سرایت کرده و در نهایت به استخوان اطراف آن گسترش یابد و باعث ایجاد آبسه پری آپیکال شود. آبسه پری آپیکال ممکن است در اثر درمان ریشه (روت کانال) ناموفق و همچنین در اثر عفونت دندان عقل نهفته نیز ایجاد شود.
آبسه پریودنتال
آبسه پریودنتال عفونتی است که در استخوان و بافتهایی که از دندانها حمایت میکنند آغاز میشود، سپس بافت لثه را درگیر کرده و باعث التهاب لثه میشود که ممکن است در بعضی افراد به پریودنتیت (بیماری حاد لثه) تبدیل شود. در این نوع آبسه، عفونت و التهاب باعث میشود که لثه از دندان جدا شده و یک لبه به نام پاکت ایجاد کند. با تجمع بیشتر باکتریها در این پاکت عفونت لثه گسترش پیدا کرده و به نواحی دیگر لثه نیز سرایت میکند.
آبسه پریودنتال معمولاً در بزرگسالان شایعتر است و میتواند در اثر بهداشت نامناسب دندان، استفاده از لیوان و قاشق مشترک با افراد آلوده به این بیماری، درمانهای دندانپزشکی غیر استریل، تجمع پلاک و جرم در بافت لثه و بخش نگهدارنده دندانها ایجاد شود. در این عارضه لثهها ملتهب، عفونی و دردناک میشوند. آبسه پریودنتال در صورت عدم درمان میتواند بافت اطراف ریشه دندان را از پایه دندان جدا کند و باعث لق شدن و از دست دادن دندانها شود.
آبسه ژنژیوال
آبسه ژنژیوال در اثر عفونت بافت لثه ایجاد میشود. لثهها ممکن است در اثر سایش یا آسیب ناشی از جویدن مواد غذایی ترد یا سفت، در اثر مسواک زدن با مسواکهای بسیار زبر یا وارد کردن اشیاء آلوده به دهان دچار جراحت شوند و باکتریها به داخل بافت لثه وارد شوند. نفوذ باکتریها ممکن است منجر به عفونت لثه و ایجاد آبسه ژنژیوال شود. این نوع عفونت اغلب باعث ایجاد یک کیسۀ چرکی جوش مانند سفید یا قرمز رنگ در قسمت بالای لثه میشود و معمولاً روی دندان یا ساختارهای نگهدارنده آن تأثیر نمیگذارد. آبسه ژنژیوال در کودکان بیشتر شایع است.
علائم عفونت دندان
عفونت دندان علائمی دارد که در بیشتر موارد نمیتوان آنها را نادیده گرفت. با این وجود بر اساس مراحل پیشرفت و شدت عفونت دندان، علائم این عارضه نیز متفاوت است و میتواند شامل موارد زیر باشد:
علائم عفونت دندان در مراحل اولیه
عفونت دندان در مراحل اولیه معمولاً علائم خیلی مشخص و ناراحت کنندهای ندارد، به همین دلیل اکثر افراد ممکن است این علائم را تشخیص ندهند یا آنها را نادیده بگیرند. با مراجعه منظم به دندانپزشکی میتوان عفونت دندان را در مراحل اولیه تشخیص داد و به راحتی آن را درمان کرد. علائم آبسه دندان در مراحل اولیه میتواند شامل موارد زیر باشد:
- حساسیت دندانی به سرما و گرما
- تیر کشیدن دندان در هنگام خوردن مواد قندی
- تیر کشیدن در هنگام ضربه زدن به دندان
- قرمزی و درد لثه
- قرمزی و تورم لثه در آبسه پریودنتال
- بوی بد دهان
در صورت مشاهده این علائم بهتر است در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک با معاینه و عکسبرداری از دندان متوجه محل عفونت دندان یا لثه شده، پوسیدگی و آبسه دندان را برمیدارد و با روشهای ترمیمی، دندان را ترمیم میکند. همچنین در مورد عفونتهای لثه با تجویز آنتیبیوتیک و تخلیۀ آبسه لثه میتواند از پیشرفت عفونت به نواحی دیگر دهان جلوگیری کند.
علائم عفونت شدید دندان
در صورتی که فرد متوجه عفونت دندان خود نشود یا درمان آبسههای دندان را به تعویق بیندازد، عفونت پیشرفت کرده و به نواحی دیگر دهان و دندان سرایت میکند. علائم عفونت شدید دندان به قدری ناراحت کننده است که اکثر افراد در این مرحله به دندانپزشک مراجعه میکنند. علائم عفونت شدید دندان عبارتاند از:
- دندان درد شدید، مداوم و ضرباندار
- درد دندان همراه با سردرد، درد گردن یا گوش
- مشکل در باز کردن دهان و جویدن غذا
- درد یا ناراحتی در هنگام جویدن یا گاز گرفتن
- درد یا ناراحتی هنگام خوردن غذاهای سرد و گرم
- درد شدید هنگام خوردن غذاهای شیرین
- حساس و متورم شدن غدد لنفاوی در زیر فک یا در گردن
- تورم شدید، درد و قرمزی لثهها در آبسه پریودنتال
- خارج شدن چرک از پاکت لثهها در آبسه پریودنتال
- بوی بسیار بد دهان
- احساس طعم مایعات بدبو و بد مزه و شور در دهان
- احساس لق شدن دندانها
در صورت مشاهدۀ این علائم، برای جلوگیری از عوارض شدیدتر و خطرات جبران ناپذیر باید خیلی زود به دندانپزشک مراجعه کرد. درمان موارد شدید آبسه پری آپیکال شامل برداشتن پوسیدگی، درمان ریشه برای برداشتن پالپ عفونی و ترمیم دندان آسیبدیده است. در موارد خیلی شدید، تنها راه درمان عفونت، کشیدن دندان آسیبدیده است. در موارد شدید آبسه ژنژیوال نیز پزشک با تخلیۀ آبسه و تجویز آنتیبیوتیک میتواند عفونت لثه را کنترل و درمان کند.
درمان موارد حاد آبسه پریودنتال شامل باز کردن پاکتهای عفونی با روش جراحی، تخلیۀ عفونت لثهها و تجویز آنتیبیوتیک است. در بعضی موارد نیاز به برداشتن بخشی از لثه عفونی و لیفت لثه برای خلاص شدن از عفونت شدید و آسیب رسیدن به ریشه دندان و استخوان فک است. همچنین اگر عفونت به استخوان فک سرایت کرده باشد ممکن است لازم باشد بخش عفونی استخوان فک تراشیده شود.
علائم سرایت عفونت دندان به بدن
احتمال سرایت عفونت دندان به سایر بخشهای بدن زیاد بالا نیست، با این حال اگر درمان نشود ممکن است این اتفاق بیفتد و عواقب آن میتواند شدید باشد. در بیشتر موارد، عفونت دندان به راحتی قابل درمان است اما اگر فردی درمان نشود، در معرض خطر ابتلا به عوارض زیر است:
- استئومیلیت: عفونت استخوان اطراف دندان
- ترومبوز سینوس حفرهای: عفونت رگهای خونی داخل سینوسها
- سلولیت: عفونت پوست و چربی زیر پوست
- آبسه پارافارنکس: آبسه در پشت دهان
- سپسیس: یک وضعیت پزشکی جدی است که در آن عفونت از طریق خون به ارگانهای حیاتی بدن گسترش مییابد و زندگی بیمار را تهدید میکند. تب بالا، سرگیجه، سبکی سر، ضربان قلب سریع، تنگی نفس، گیجی و مشکلات گوارشی از علائم بالقوه سپسیس هستند و باید به عنوان یک فوریت پزشکی درمان شوند.
همچنین علائم زیر ممکن است نشاندهندۀ این باشد که عفونت دندان به قسمت دیگری از بدن سرایت کرده است. فردی که مشکوک به عفونت دندانی است و هر یک از علائم زیر را تجربه میکند باید فوراً به دنبال دریافت مراقبتهای پزشکی باشد:
- احساس خستگی عمومی و ناخوشی
- درد شدید زبان و دهان
- تورم شدید صورت، گونهها یا گردن
- تب و لرز شدید
- سرگیجه
- مشکل در بلع
- سردرد شدید و مداوم درد فک یا گوش
- مشکل در باز کردن دهان (تریسموس)
- احساس خارش یا سوزش روی پوست
- تهوع و استفراغ
- دوبینی یا از دست دادن بینایی
- افتادگی پلک
- مشکل در تنفس
- افزایش ضربان قلب یا سبکی سر
- درد معده، استفراغ یا اسهال بیدلیل
عفونت دندان در صورت عدم درمان میتواند به صورت و گردن سرایت کند. عفونتهای شدید حتی ممکن است سیستمیک شوند و بر بافتها و سیستمهای متعدد در سراسر بدن تأثیر بگذارند. عفونت دندان توسط خود فرد قابل تشخیص نیست اما از طریق علائم آن میتوانید متوجه عفونت دندان خود بشوید. برای مثال به آرامی به دندانهای خود ضربه بزنید، اگر آبسه داشته باشید، این کار باعث ایجاد درد خواهد شد.
عفونت دندان خودبهخود برطرف نمیشود بنابراین در صورت مشاهدۀ علائم آبسه، آن را نادیده نگیرید، خود درمانی نکنید و سریعاً به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک با معاینۀ دندان و لثه، عکسبرداری، محل و شدت عفونت دندان و همچنین احتمال گسترش آن به سایر نواحی بدن را تشخیص داده و روش درمانی مناسب را انتخاب میکند.
درمان عفونت دندان
روشهای درمان عفونتهای دندان، در درجۀ اول روی برطرف کردن عفونت تمرکز دارند. بعد از رفع آن، دندانپزشک از روشهای مختلف ترمیمی برای جلوگیری از عفونت مجدد دندان استفاده میکند. به خاطر داشته باشید عفونت دندان خودبهخود برطرف نمیشود و برای رفع آن نیاز به درمانهای تخصصی دندانپزشکی است. اگر آبسه پاره شود، ممکن است درد کمی کاهش پیدا کند، اما عفونت همچنان وجود داشته و به درمان توسط دندانپزشک نیاز دارد.
درمانهای خانگی
مدیریت درد ناشی از عفونت دندان با درمانهای خانگی تنها یک راه حل موقت است. هیچ درمان خانگی وجود ندارد که بتواند عفونت دندان را به طور کامل برطرف کند. آبسه دندان نیز بدون درمان دندانپزشکی از بین نمیرود. ممکن است با استفاده از داروهای طبیعی مانند شستشو با آب نمک، جوش شیرین، چای شنبلیله، کمپرس سرد، سیر، روغن میخک، زردچوبه، آویشن یا شستشوی دهان با پراکسید هیدروژن، از علائم آبسه دندان به طور موقت خلاص شوید. اما به دلیل برطرف نشدن علت اصلی عفونت دندان، درد و ناراحتی مجدداً عود کرده و چه بسا شدیدتر خواهد شد.
در کنار استفاده از درمانهای خانگی بعضی افراد برای درمان آبسه دندان، مسکنهای بدون نسخه مصرف میکنند. با این که داروهای مسکن ممکن است به تسکین دندان درد کمک کند، اما این یک اقدام موقتی است و مصرف مداوم مسکنها و به تعویق انداختن مراجعه به دندانپزشک، ممکن است منجر به بدتر شدن مشکل، گسترش عفونت و در نهایت نیاز به درمانهای تهاجمیتر شود. همچنین مصرف سرخود آنتیبیوتیکها به هیچ عنوان توصیه نمیشود و آنتیبیوتیکها باید پس از معاینه و تشخیص عفونت توسط دندانپزشک تجویز و با دوز و مقدار مشخص مصرف شود.
تنها راه برای درمان موفقیتآمیز عفونت دندان و رهایی از علائم آزاردهنده آن مراجعه به دندانپزشک است تا علت عفونت دندان را به درستی تشخیص داده و آن را برطرف کند.
درمانهای دندانپزشکی
پس از مراجعه به دندانپزشک و تشخیص علت عفونت دندان، ممکن است در مرحلۀ اول برای کاهش عفونت و بنابر شدت آن، برای بیمار آنتیبیوتیک تجویز شود. اگر عفونت دندان شدید باشد ممکن است توصیه شود که بیمار یک تا ۲ روز قبل از درمانهای دندانپزشکی مصرف آنتیبیوتیک را شروع کرده و از شستشوی دهان با محلول آب نمک برای کاهش التهاب و درد ناشی از عفونت استفاده کند. بسته به محل و شدت عفونت، دندانپزشک درمانهای دندانپزشکی زیر را برای رفع آن به کار میبرد:
عصبکشی
اگر عفونت و آبسه در انتهای ریشه دندان ایجاد شده باشد، رایجترین روش درمانی برای آن عصبکشی است. برای انجام این کار دندانپزشک پوسیدگی و بافت مرکزی دندان (پالپ) آسیبدیده را برمیدارد و سپس آبسه را تخلیه میکند. بعد از این مرحله، محفظه پالپ و کانالهای ریشه دندان را با مواد پر کننده دندان، پر و مهر و موم میکند. اگر پوسیدگی تاج دندان زیاد باشد ممکن است روی تاج دندان یک روکش قرار دهد تا استحکام بیشتری داشته باشد. اگر به درستی از دندان عصبکشی و ترمیم شده مراقبت کنید، این دندان میتواند مادامالعمر باقی بماند.
تخلیه آبسه
اگر عفونت و آبسه روی لثهها ایجاد شده باشد، اولین کاری که دندانپزشک انجام میدهد تخلیه آبسه است. برای این کار دندانپزشک یک برش کوچک روی آبسه ایجاد میکند تا چرک آن خارج شود. سپس محل را با محلول آب نمک (سالین) شستشو میدهد. اگر آبسه بزرگ، متورم و دردناک باشد، دندانپزشک ممکن است بعد از تخلیۀ اولیه یک زهکش لاستیکی کوچک برای باز نگهداشتن آبسه و تخلیۀ تدریجی باقی ماده عفونت قرار دهد. این کار به تسکین و کاهش درد و تورم ناشی از آبسه کمک میکند.
اپیکواکتومی
اپیکواکتومی نوعی جراحی ریشه دندان است که از طریق لثه انجام میشود. در این جراحی یک برش در انتهای لثه در محل ریشه دندان ایجاد میشود و از طریق آن عفونت و آبسه نوک ریشه دندان و بافتهای اطراف آن برداشته شده و انتهای ریشه مهر و موم میشود. اپیکواکتومی معمولاً زمانی انجام میشود که ریشه یک دندان عصبکشی شده بنا بر دلایلی عفونت کرده باشد. همچنین در موارد زیر نیز ممکن است از اپیکواکتومی استفاده کرد:
- برداشتن رسوبات کلسیم در انتهای ریشه
- مشکلات ریشه دندان که در عکس اشعه ایکس نشان داده نمیشوند
- درمان شکستگی ریشه دندان
- درمان دندان با ریشههای اضافی که به روش دیگری قابل درمان نیست
- درمان از دست دادن استخوان فک برای جلوگیری از لق شدن دندانها
- سوراخ شدن ریشه دندان در هنگام عصبکشی
اپیکوکتومی معمولاً برای آسیبهای دندانی در کودکان نیز استفاده میشود. اگر دندان پس از ضربه شکسته یا ترک خورده باشد، این روش میتواند به نجات دندان کمک کند.
جراحی لثه
در مواردی که بیمار به عفونتهای پریودنتال حاد مبتلا بوده و عفونت تمام لثهها را درگیر کرده باشد، روش جراحی برای برداشت عفونت، بافت آسیبدیده و استخوانی که با عفونت درگیر است، استفاده میشود. در این روش دندانپزشک بافت سرتاسر لثه را باز میکند و عفونت زیر آن را تخلیه میکند. همچنین اگر عفونت بافت استخوان زیر لثهها را نیز درگیر کرده باشد، باید بخشی از استخوان نیز تراشیده شود. پس از این جراحی معمولاً برای بیمار آنتیبیوتیک تجویز میشود.
کشیدن دندان
در صورتی که به موقع برای درمان عفونت دندان اقدام شود در اکثر موارد، خیلی راحت درمان شده و مشکل برطرف میشود. اما اگر آسیبهای ناشی از عفونت دندان شدید بوده و با درمانهای دندانپزشکی دیگر نتوان آن را برطرف کرد، برای جلوگیری از عوارض بیشتر ممکن است نیاز به کشیدن دندان باشد تا مانع از گسترش عفونت شد. پس از کشیدن دندان عفونی، جای خالی آن ضدعفونی شده و پانسمان میشود. همچنین برای برطرف شدن باقیمانده عفونت برای بیمار آنتیبیوتیک تجویز میشود.
در صورتی که دندان عقل نهفته عامل عفونت باشد نیز جراحی دندان عقل انجام شده و این دندان خارج میشود.
پیشگیری از عفونت دندان
مهمترین روش برای پیشگیری از عفونت دندان، جلوگیری از پوسیدگی و آسیبدیدگی دندانها و لثهها است. میتوانید با روشهای زیر از دندانها و لثههای خود به خوبی مراقبت کنید:
- دندانهای خود را دو بار در روز به مدت دو دقیقه با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید.
- در صورت مشاهدۀ کوچکترین نشانۀ مشکلات دهان و دندان، به دندانپزشک مراجعه کنید.
- از نخ دندان برای تمیز کردن بین دندانها به صورت روزانه استفاده کنید.
- مسواک خود را هر ۳ تا ۴ ماه تعویض کنید.
- غذای سالم بخورید، خوراکیهای شیرین و میان وعدههای غذایی را محدود کنید.
- به طور منظم برای معاینه و تمیز کردن حرفهای به دندانپزشک مراجعه کنید.
- از محلول آب نمک یا دهانشویه حاوی فلوراید که دندانپزشک تأیید کرده باشد استفاده کنید.
- از وارد کردن اشیاء به داخل دهان و جویدن آنها خودداری کنید.
- در محل کار یا مدرسه از لیوان و قاشق چنگال عمومی استفاده نکنید.
- از وسایل نوک تیز برای پاک کردن فضای بین دندانها استفاده نکنید.
- مصرف خوراکیهای خیلی سفت یا خیلی ترد را محدود کنید.
هزینۀ درمان عفونت دندان
هزینۀ درمان عفونت دندان بنابر نوع و شدت عفونت دندان و دندانی که درمان میشود متفاوت است. همچنین عواملی مانند روشهای مورد نیاز برای ترمیم دندان بعد از عفونت، جنس و کیفیت مواد دندانپزشکی مورد نیاز نیز در تعیین هزینههای درمان عفونت دندان نقش دارند. دندانپزشک پس از معاینۀ دقیق میتواند شما را از هزینههای درمانهای مورد نیاز آگاه کند. هزینۀ درمانهای دندانپزشکی در کلینیک دکتر محسن صدق در سال ۱۴۰۳ به شرح زیر است:
ترمیم و عصبکشی | قیمت به تومان |
---|---|
عصبکشی کودک | ۳۰۰۰،۰۰۰ |
ترمیم تک سطحی | ۲،۸۰۰،۰۰۰ |
ترمیم دو سطحی | ۳۰۰۰،۰۰۰ |
ترمیم سه سطحی | ۳،۵۰۰،۰۰۰ |
ترمیم بیلدآپ | ۴۰۰۰،۰۰۰ |
پرکردن دندان کودک | ۲۰۰۰،۰۰۰ |
عصبکشی تک کانال + ترمیم تک سطحی | ۵،۵۰۰،۰۰۰ |
عصبکشی تک کانال + ترمیم دو سطحی | ۶،۰۰۰،۰۰۰ |
عصبکشی تک کانال + ترمیم سه سطحی | ۶،۵۰۰،۰۰۰ |
عصبکشی تک کانال + بیلدآپ | ۷،۰۰۰،۰۰۰ |
عصبکشی دو کانال + ترمیم تک سطحی | ۶،۰۰۰،۰۰۰ |
عصبکشی دو کانال + ترمیم دو سطحی | ۶،۵۰۰،۰۰۰ |
عصبکشی دو کانال + ترمیم سه سطحی | ۷،۰۰۰،۰۰۰ |
عصبکشی دو کانال + بیلدآپ | ۷،۵۰۰،۰۰۰ |
عصبکشی ۳ کانال + ترمیم تک ۱، ۲ و ۳ سطحی | ۸،۰۰۰،۰۰۰ |
عصبکشی ۳ کانال + بیلدآپ | ۹،۰۰۰،۰۰۰ |
عصبکشی ۴ کانال | ۹،۰۰۰،۰۰۰ |
عصبکشی دندان ۷ | ۹،۰۰۰،۰۰۰ |
ممبرین | ۱،۰۰۰،۰۰۰ |
پودر استخوان | ۱،۵۰۰،۰۰۰ |
کشیدن دندان و جراحی | قیمت به تومان |
---|---|
جراحی سینوس لیفت | ۳۰۰۰،۰۰۰ |
جراحی کراون لنت | ۱،۰۰۰،۰۰۰ |
کشیدن دندان عقل بدون جراحی | ۳،۰۰۰،۰۰۰ تا۲،۵۰۰،۰۰۰ |
کشیدن دندان عقل با جراحی | ۵،۰۰۰،۰۰۰ تا۸،۰۰۰،۰۰۰ |
کشیدن ساده دندان | ۲،۵۰۰،۰۰۰ تا ۳،۰۰۰،۰۰۰ |
جراحی دندان عقل نهفته | ۸،۰۰۰،۰۰۰ |
کشیدن دندان کودک | ۲،۰۰۰،۰۰۰ |
سوالات متداول
آیا میتوان بدون مراجعه به دندانپزشک عفونت دندان را درمان کرد؟
آبسه دندان خودبهخود خوب نمیشود و نمیتوانید آن را با درمانهای خانگی برطرف کنید. اگر به دندانپزشک مراجعه نکنید، عفونت برطرف نمیشود و گسترش مییابد. اجتناب از مراجعه به دندانپزشک میتواند منجر به عوارض جدی برای سلامتی شود.
آیا عفونت دندان با آنتیبیوتیک از بین میرود؟
مصرف آنتیبیوتیک ممکن است التهاب و درد ناشی از عفونت دندان را کاهش دهد اما به تنهایی نمیتواند عفونت دندان را درمان کند زیرا خود دندان منبع عفونت است و باید با درمانهای دندانپزشکی درمان شود. همچنین مصرف زیاد آنتیبیوتیکها عوارض جانبی خطرناکی برای بدن دارد و نباید سر خود مصرف شود.
آیا عفونت دندان باعث گردن درد میشود؟
بله. اگر عفونت دندان شدید باشد، التهاب ناشی از آن میتواند به عصب سه قلو فشار وارد کرده و موجب گردن درد شود.
آیا عفونت دندان باعث سردرد میشود؟
بله. عفونت دندانی که با درد همراه است در صورتی که به سینوسها گسترش پیدا کرده باشد ممکن است باعث سردرد شود.
آیا عفونت دندان باعث سرگیجه میشود؟
در بیشتر موارد عفونت دندان باعث سرگیجه نمیشود. اما در صورتی که عفونت دندان درمان نشود و بیمار احساس سرگیجه کند باید فوراً به دندانپزشک مراجعه کند زیرا ممکن است نشانۀ سرایت عفونت به اندامهای حیاتی بدن باشد.
آبسه دندان چند روزه خوب میشود؟
در صورت مراجعه به دندانپزشک و انجام درمانهای لازم در اکثر موارد، آبسه دندان پس از چند روز کاملاً درمان میشود.
آیا اگر دندان عفونت داشته باشد میتوان آن را عصبکشی کرد؟
بله. عصبکشی معمولاً برای درمان عفونت دندان به کار برده میشود. از این روش برای حذف هر گونه باکتری یا عفونت در داخل دندان استفاده میشود. عصبکشی، عفونت دندان را قبل از بدتر شدن درمان میکند و بیمار را از عوارض بالقوه تهدیدکننده زندگی نجات میدهد.
آیا دندان عصبکشی شده هم عفونت میکند؟
بله. اگر عصبکشی به درستی انجام نشده باشد یا بهداشت دهان و دندان به طور صحیح رعایت نشود، همچنین اگر دندان عصبکشی شده آسیب ببیند یا بشکند ممکن است باکتریها به اطراف ریشۀ دندان نفوذ کرده و موجب عفونت دندان شوند.
آیا دندانی که عفونت دارد را میتوان کشید؟
کشیدن دندان عفونی منعی ندارد. اما در مواردی که التهاب و درد شدید باشد بعضی از دندانپزشکان ترجیح میدهند که قبل از کشیدن دندان، بیمار چند روز آنتیبیوتیک مصرف کند. همچنین بعد از کشیدن دندان نیز برای بیمار آنتیبیوتیک تجویز میشود.
آیا زردچوبه برای عفونت دندان خوب است؟
کورکومین، ماده فعال زردچوبه، دارای اثرات ضد التهابی و ضد میکروبی قوی است. اما نمیتوان برای درمان عفونت دندان به مصرف زردچوبه اکتفا کرد. برای درمان عفونت دندان، مراقبتهای دندانپزشکی ضروری است.
آیا عفونت دندان در بارداری خطرناک است؟
بله. به ویژه، اگر یک زن باردار درد شدید یا تورم دهان دارد، باید فوراً به دندانپزشک مراجعه کرده و طبق دستور داروها را مصرف کند. عدم درمان عفونت در دوران بارداری میتواند عواقب جدی داشته باشد. همچنین باید در نظر داشت که بی توجهی به سلامت دهان و دندان در دوران بارداری نه تنها باعث ایجاد مشکلاتی مانند پوسیدگی و از دست دادن دندان میشود، همچنین ممکن است منجر به مشکلاتی برای جنین و نوزاد مانند زایمان زودرس، نوزاد کم وزن و غیره شود.
آیا آبسه دندان همان عفونت دندان است؟
بله. عفونت یا آبسه دندانی در اثر تجمع باکتریها در نقاط مختلف دهان و دندانها ممکن است بوجود بیاید.
آیا عفونت دندان برای قلب ضرر دارد؟
عفونت دندان درمان نشده میتواند منجر به طیف گستردهای از مسائل پزشکی، از جمله شرایط تهدیدکننده زندگی مانند حملات قلبی و بیماریهای قلبی شود.
فرق عفونت دندان و عفونت لثه چیست؟
عفونت دندان معمولاً از عمق دندان نشأت میگیرند و اغلب در اثر پوسیدگی درمان نشده ایجاد میشود. عفونت دندان با علائمی مانند دندان درد مداوم، حساسیت به دمای سرد و گرم و تورم موضعی مشخص میشود. از سوی دیگر، عفونت لثه در درجۀ اول بر بافتهای نرم اطراف دندانها تأثیر میگذارد و باعث التهاب و قرمزی در لثهها میشود.
چه مدت میتوان درمان عفونت دندان را به تعویق انداخت؟
بهتر است در اسرع وقت برای درمان عفونت دندان به دندانپزشک مراجعه کنید. هر چه درمان عفونت دندان به تأخیر بیفتد عفونت گستردهتر و شدیدتر شده و علاوه بر درد و ناراحتیهای ناشی از آن، درمان را نیز پیچیدهتر میکند.