هر چیزی که قبل کشیدن دندان باید بدانید+مراقبت‌ها و هزینه‌ها

مراقبت‌های قبل از کشیدن دندان

بسیاری از افراد به‌محض بروز دندان‌درد، راه‌حل را در کشیدن دندان خود می‌بینند؛ اما کشیدن دندان، آخرین راه‌حل است. معمولاً در این شرایط ترمیم پوسیدگی دندان، پر کردن دندان و عصب‌کشی درمان‌های رایجی هستند که می‌توانند دندان پوسیده را نجات دهند. بااین‌حال کشیدن دندان یکی از کم‌هزینه‌ترین روش‌های درمان پوسیدگی دندان است و همین موضوع باعث شده تا بسیاری برای راحت شدن سریع و نسبتاً آسان از دندان‌درد، به این روش پناه ببرند.

هزینه کشیدن دندان بدون جراحی بین ۲.۵ تا ۳ میلیون تومان، و هزینه کشیدن دندان با جراحی بین ۵ تا ۸ میلیون تومان است. برای اطلاع از هزینه‌های کشیدن دندان در کلینیک دکتر صدق، به «جدول کامل هزینه‌های کشیدن دندان» مراجعه کنید.

آیا دندان من به کشیدن نیاز دارد؟

برای‌آنکه بدانید دندان شما به کشیدن نیاز دارد یا خیر، قبل از هر چیز باید از شدت پوسیدگی آن مطلع شوید. میزان پوسیدگی دندان مراحل گوناگونی دارد و تنها زمانی که پوسیدگی به نحوی به عصب رسیده باشد که امکان عصب‌کشی وجود نداشته باشد، دندان باید کشیده شود.

مراحل پوسیدگی دندان

در هر مرحله از پوسیدگی، میزان دردی که فرد تجربه می‌کند و همچنین راه درمان آن متفاوت است. در ادامه با مراحل پوسیدگی دندان بیشتر آشنا می‌شوید.

پوسیدگی در مینای دندان

در مراحل اولیه پوسیدگی دندان، فرد دچار دندان‌درد نمی‌شود و تنها درصورتی‌که به پزشک مراجعه کند یا شخصاً دندان خود را بررسی کند متوجه تغییری در ظاهر دندان می‌شود که معمولاً به‌صورت نقطه قهوه‌ای‌رنگ نمایان می‌شود. پوسیدگی در مینای دندان با پُر کردن رفع می‌شود.

پوسیدگی در عاج دندان

عاج دندان، بافت زیر مینای دندان است. پوسیدگی دندان با رسیدن به عاج که بافت نرم‌تری دارد، سریعتر پیشرفت می‌کند. به‌دلیل اتصال عاج دندان با رشته‌های عصبی، در این مرحله دندان فرد به ضربه یا سرما و گرما کمی حساس می‌شود. در این مرحله، پر کردن، یا انجام اینله و آنله می‌تواند پوسیدگی را برطرف کند.

پوسیدگی در پالپ دندان

پالپ یا مغز دندان حاوی اعصاب و عروق خونی است و به‌ همین دلیل پوسیدگی آن، می‌تواند باعث تحریک درد و تورم شود. در این مرحله از پوسیدگی که با درد شدیدتری همراه است، معمولا دیگر پر کردن نمی‌تواند به رفع پوسیدگی کمک کند و دندانپزشک، اقدام به عصب‌کشی می‌کند.

پوسیدگی به‌عصب‌رسیده

در صورت بی‌توجهی به علت دندان‌درد و میزان پوسیدگی آن، ممکن است پوسیدگی عمیق‌تر شود و راه را برای ورود باکتری‌ها و همچنین عفونت هموار کند. در چنین شرایطی، عفونت خود را در ظاهر دندان و لثه نیز نشان می‌دهد. از شایع‌ترین پیامدهای گسترش پوسیدگی و عفونت، آبسه دندان و ایجاد بیماری لثه و در نتیجه ورم فک و حتی شل‌شدن دندان‌ها است. در چنین مرحله‌ای، فرد نیاز به مراجعه به دندانپزشک و درمان فوری عفونت از طریق مصرف آنتی‌بیوتیک دارد. درصورتی‌که با مصرف آنتی‌بیوتیک نیز نتوان عفونت دندان را کنترل کرد، دندانپزشک ناچار به کشیدن دندان می‌شود. هزینه کشیدن دندان حدودا بین ۲.۵ تا ۳ میلیون تومان است.

به‌جای کشیدن دندان چه کاری می‌توانم انجام دهم؟

بسیاری از دندان‌های دردناک نیازی به کشیدن ندارند و می‌توان آن‌ها را با استفاده از روش‌های دیگری درمان کرد. این روش‌ها باتوجه‌به علت درد دندان، تشخیص پزشک، و شرایط شما می‌توانند متفاوت باشند.

ترمیم پوسیدگی و پُر کردن

ترمیم پوسیدگی و پُرکردن دندان

یکی از رایج‌ترین روش‌های درمان پوسیدگی یا آسیب‌دیدگی جزئی در دندان، پُر کردن است و بسته به اینکه از چه ماده‌ای در پر کردن استفاده شده باشد، این ترمیم ممکن است تا ۲۰ سال هم دوام بیاورد. در این روش ابتدا پس از بی‌حسی موضعی، دندانپزشک بخش پوسیده یا آسیب‌دیده دندان را جدا می‌کند. سپس حفره به‌جامانده را با مواد پرکننده (مانند نقره یا کامپوزیت هم‌رنگ دندان) پر می‌کند و پس از تثبیت آن، با استفاده از ابزار مخصوص، برجستگی‌ها و ناهمواری‌های روی ناحیه را می‌تراشد تا فرد هنگام جویدن دچار مشکل نشود. پر کردن معمولاً در یک جلسه انجام می‌شود و هزینه آن بسته به سطح آن بین ۲.۸۰۰ تا ۴ میلیون تومان است.

اینله و آنله

 روش اینله و آنله برای ترمیم پوسیدگی و استحکام دندان

از دو روش اینله و آنله، هم برای ترمیم پوسیدگی و استحکام دندان و هم برای بهبود ظاهر آن استفاده می‌شود. درصورتی‌که دندان شما دچار شکستگی یا پوسیدگی سطحی شده باشد، دندانپزشک از مواد هم‌رنگ با دندان شما برای پوشاندن و ترمیم آن استفاده می‌کند. از روش اینله فقط برای پوشاندن سطح جونده دندان استفاده می‌شود؛ اما در روش آنله، این پوشش تا دندان‌های عقبی هم کشیده می‌شود تا جایگزین برجستگی‌های روی دندان‌های آسیاب شوند.

عصب‌کشی یا درمان ریشه

عصب‌کشی یا درمان ریشه

در این روش، دندانپزشک سوراخ کوچکی را در دندان ایجاد می‌کند و بخش‌های عفونی یا پوسیده دندان را از آن خارج می‌کند. سپس داخل آن را با مواد مخصوصی که تا انتهای ریشه راه پیدا می‌کنند، پُر می‌کند. به همین دلیل در این روش، ریشه دندان خیلی آسیب نمی‌بیند و فرد درد زیادی را متحمل نخواهد شد. درمان عصب‌کشی به طور معمول در دو جلسه صورت می‌گیرد؛ در جلسه اول فرآیند عصب‌کشی و در جلسه دوم، پُر کردن دندان انجام می‌شود. طول زمان هر جلسه نیز به پیچیدگی و میزان آسیب دندان بستگی دارد. به‌طورکلی هزینه عصب‌کشی حدوداً بین ۵.۵ تا ۹ میلیون تومان است.

جراحی ریشه دندان

اگر روش درمان ریشه نتوانست عفونت دندان را به طور کامل برطرف کند، از روش جراحی ریشه دندان استفاده می‌شود. در این روش، دندانپزشک بافت روی استخوان را کنار می‌زند و با بریدن نوک ریشه دندان، بافت ورم‌کرده یا عفونی را جدا می‌کند. بعد از آن، از روش پر کردن و همچنین بخیه برای بستن ریشه دندان استفاده می‌کند. معمولا چند ماه پس از جراحی جای زخم آن بهبود پیدا می‌کند. برای جراحی ریشه دندان، از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود، بنابراین فرد درد خفیفی خواهد داشت و روز بعد می‌تواند به فعالیت‌های روزمره‌ خود بپردازد.

در صورت تشخیص پوسیدگی یا عفونت دندان توسط متخصص، به‌هیچ‌وجه روند درمان را متوقف نکنید. ناتمام گذاشتن روند درمان، می‌تواند باعث شود که عفونت به سایر دندان‌ها و حتی فک سرایت کند و این فرآیند را دشوار و پرهزینه‌ کند.

آیا قبل از کشیدن دندان به آمادگی خاصی نیاز است؟

کشیدن دندان می‌تواند نگران‌کننده باشد؛ اما با آگاهی و آمادگی بیشتر درباره این فرآیند درمانی می‌توانید استرس آن را تا حد زیادی برای خود کم کنید.

  • حتما همه اطلاعات مربوط به سوابق بیماری خود را در اختیار تیم پزشکی قرار دهید و اگر به دارویی آلرژی دارید، حتما آن‌ها را مطلع کنید.
  • بهتر است پیش از کشیدن دندان، وعده‌غذایی سنگینی نخورید.
  • از مسواک و نخ دندان برای حفظ بهداشت دهان پیش از کشیدن دندان استفاده کنید.
  • بسیار مهم است که ۱۲ ساعت قبل از جراحی، از مصرف سیگار یا تنباکو پرهیز کنید.

نحوه کشیدن دندان در کلینیک دکتر صدق

نحوه کشیدن دندان در کلینیک دکتر صدق

باتوجه‌به میزان پوسیدگی و عفونت، و اینکه آیا فرد دندان‌عقل نهفته و شکسته شده دارد یا خیر، روش‌های متفاوتی برای کشیدن دندان او به کار گرفته می‌شود. به طور معمول برای کشیدن دندان از این سه روش استفاده می‌شود.

کشیدن دندان به روش عادی و مرسوم

برای کشیدن دندان‌هایی که در دهان قابل‌مشاهده هستند، از روش عادی و ساده استفاده می‌شود. در این روش، دندانپزشک ابتدا مواد بی‌حسی موضعی را به بیمار تزریق می‌کند تا در فرآیند کشیدن دندان، دردی را احساس نکند. بعد دندانپزشک با استفاده از ابزارهای مخصوص، ابتدا دندان را شل می‌کند و سپس با استفاده از پنس، دندان را گرفته و با حرکت‌به‌عقب و جلو، اجازه می‌دهد تا رباط پریودنتل پاره شود. در نهایت دندانپزشک با اعمال فشار کنترل شده بر دندان، آن را از جای خود خارج می‌کند.

کشیدن دندان با جراحی

کشیدن دندان با استفاده از روش جراحی، غالباً برای دندان‌هایی استفاده می‌شود که یا داخل لثه شکسته‌اند و یا به طور کامل از لثه خارج نشده‌اند و به همین دلیل داخل دهان قابل‌مشاهده نیستند. در این روش، دندانپزشک برشی را در بافت همبند اطراف دندان ایجاد می‌کند تا به دندان دسترسی پیدا کند. برای این کار ممکن است لازم باشد بخشی از بافت نرم یا حتی بخشی از استخوان فک، برداشته شود. در این روش معمولاً بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار می‌گیرد تا به‌راحتی این فرآیند را طی کند.

کشیدن دندان با لیزر

در این روش، از لیزر برای جداسازی بافت اطراف دندان یا شل کردن دندان استفاده می‌شود. این روش معمولاً در دندانپزشکی‌ها به کار گرفته نمی‌شود و با روش‌های بالا تفاوت زیادی ندارد. باتوجه‌به ابزار خاص مورداستفاده در این روش، هزینه آن هم بسیار بالاتر است.

مراقبت‌های پس از کشیدن دندان

پس از کشیدن دندان ممکن است خونریزی، درد و کمی تورم را در ناحیه جراحی‌شده تجربه کنید. دندانپزشک دستورالعمل‌هایی را در زمینه مراقب‌های پس از کشیدن دندان و همچنین رژیم غذایی مناسب برای تسریع فرآیند بهبود به شما ارائه می‌کند که با عمل‌کردن به آن‌ها می‌توانید خطر ابتلا به عفونت یا سایر عوارض احتمالی را تا حد زیادی کاهش دهید.

مراقبت‌های عمومی پس از کشیدن دندان

  • مدیریت درد: داروهای مسکن و آنتی‌بیوتیک تجویز شده توسط پزشک را سر ساعت مصرف کنید.
  • کاهش ورم: پس از جراحی، کیسه یخی را روی فک قرار دهید تا ورم آن کاهش یابد. هر ده دقیقه این کار را تکرار کنید.
  • استفاده از گاز استریل: برای کاهش خونریزی، باید گاز استریلی را که دندانپزشک در دهان شما قرار داده است محکم اما به‌آرامی گاز بگیرید. حتما پدهای استریل را قبل از اینکه کاملا به خون آغشته شوند، عوض کنید.
  • عدم فعالیت جسمانی سنگین: حداقل تا یک روز کامل پس از جراحی، استراحت کنید و تا دو روز، فعالیت‌های کمی انجام دهید. به‌طور‌کلی تا چند روز پس از جراحی بهتر است از انجام فعالیت‌های جسمانی سنگین و ورزش پرهیز کنید.
  • شست‌وشوی دهان با آب‌نمک: تا ۲۴ ساعت پس از جراحی، از آبکشی دهان یا تف کردن با فشار پرهیز کنید تا لخته‌ای که در حفره دندان و برای انعقاد خون ایجاد می‌شود، کنده نشود. اما پس از ۲۴ ساعت، دهان خود را با محلول آب‌نمک (نصف قاشق چای‌خوری نمک به همراه یک فنجان آب گرم) شستشو دهید و حتما از نخ دندان و مسواک استفاده کنید. فقط مراقب باشید که به ناحیه جراحی شده و لخته‌های خون آسیبی وارد نشود. حفظ بهداشت دهان، به جلوگیری از عفونت کمک می‌کند.
  • بالا قراردادن سر: هنگام درازکشیدن، سر خود را روی بالش مرتفع‌تری بگذارید و اجازه دهید کمی بالاتر از همیشه باشد. ارتفاع پایین سر ممکن است خونریزی را طولانی‌تر کند.
  • پرهیز از استعمال دخانیات و مصرف الکل: حداقل یک تا دو هفته پس از جراحی به‌هیچ‌وجه سیگار نکشید و الکل مصرف نکنید. حتی سعی کنید از دهان‌شویه‌های حاوی الکل هم استفاده نکنید. مصرف این موارد می‌توانند شکل‌گیری لخته خون در محل کشیدن دندان را به تعویق بیندازند.
  • پرهیز از مصرف داروهای رقیق‌کننده‌های خون: از مصرف قرص‌هایی مانند آسپیرین یا وارفارین که اجازه ایجاد لخته خون و بسته‌شدن جای زخم را نمی‌دهند، پرهیز کنید.

رژیم غذایی پس از کشیدن دندان

  • تا حدود ۳ ساعت پس از کشیدن دندان، به‌طور‌کلی از خوردن و نوشیدن پرهیز کنید. پس از آن می‌توانید از نوشیدنی یا غذاهایی مانند سوپ استفاده کنید که نیاز به جویدن نداشته باشند.
  • روز بعد از جراحی می‌توانید غذاهای نرم مانند سوپ، برنج کته، تخم‌مرغ، بستنی، پودینگ، پاستا، پوره سیب‌زمینی یا ماست مصرف کنید و به‌تدریج با بهبود جای زخم‌ها، غذای جامد را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. اما مراقبت باشید که تا یک هفته، از مصرف غذاهای خشک و سفت یا نوشیدنی‌های داغ اجتناب کنید.
  • به‌هیچ‌عنوان از نی برای نوشیدن استفاده نکنید. مکیدن هر چیزی در روزهای ابتدایی می‌تواند باعث کنده‌شدن لخته‌های خون و خونریزی شود. همچنین ممکن است باعث ایجاد حفره خشک یا درای ساکت شود و اجازه ندهد تا لخته‌های خون روی حفره خالی دندان بسته شوند.

عارضه‌های احتمالی پس از کشیدن دندان

کشیدن دندان نیز مانند هر فرآیند درمانی دیگری ممکن است عوارضی را با خود به همراه داشته باشد. این عوارض را می‌توان به دو دسته شایع و غیرشایع تقسیم کرد. موارد زیر، عوارض شایع و معمول هستند.

  • مقدار کمی خونریزی که تا یک روز پس از جراحی طبیعی است و با استفاده از پد استریل می‌توان آن را کنترل کرد.
  • مقداری تورم و کبودی، که معمولا روز دوم، بیشتر می‌شود اما ظرف یک تا دو هفته کاملا برطرف می‌شود.
  • ممکن است باز و بسته کردن دهان دشوار و کمی دردناک باشد که غالبا ظرف چند روز برطرف می‌شود.

از عوارضی که کمتر احتمال بروز دارند می‌توان به حفره خشک (یا درای ساکت)، آسیب‌دیدگی رشته‌های عصبی، آسیب‌دیدگی سایر دندان‌ها، واکنش آلرژیک بدن به بی‌حسی موضعی یا سایر داروهای مورداستفاده در درمان، یا کُند بودن روند بهبود اشاره کرد. درصورتی‌که کشیدن دندان را نزد دندانپزشک متخصص و طی فرآیند پزشکی دقیق انجام داده باشید، احتمال بروز این عوارض بسیار پایین خواهد بود.

حفره خشک یا درای ساکت وضعیتی است که در آن چند روز پس از جراحی، لخته‌های خون هنوز روی حفره دندان بسته نشده‌اند. حفره خشک، روند بهبود را به تعویق می‌اندازد و ازآنجایی‌که عصب‌ها و استخوان تا قبل از بهبود کامل در معرض هوا هستند، درد زیادی را به بیمار تحمیل می‌کند.

برای جلوگیری از درای ساکت یا حفره خشک، همه دستورالعمل‌های مراقبتی پس از کشیدن دندان را به‌خوبی رعایت کنید و حتما از مصرف سیگار یا استفاده از نی بپرهیزید. هنگام مسواک‌زدن و کشیدن نخ دندان نیز مراقب باشید تا حفره دندان دچار آسیب نشود.

جدول هزینه کشیدن دندان در سال ۱۴۰۳

هزینه‌های کشیدن دندان به مواردی مثل میزان نهفتگی، عفونت، و تعداد دندان‌هایی که لازم است روی آن‌ها جراحی انجام شود، بستگی دارد. درصورتی‌که دندان‌درد دارید یا دندان شما دچار پوسیدگی و خرابی شده است، می‌توانید برای بررسی دقیق‌تر و دریافت مشاوره به کلینیک دکتر صدق مراجعه کنید.

خدمات هزینه (تومان)
ویزیت رایگان
ست یکبار مصرف رایگان
رادیوگرافی ۵۰،۰۰۰
کشیدن ساده دندان ۲،۵۰۰،۰۰۰ تا ۳،۰۰۰،۰۰۰
کشیدن دندان‌عقل بدون جراحی ۳،۰۰۰،۰۰۰ تا۲،۵۰۰،۰۰۰
کشیدن دندان‌عقل با جراحی ۵،۰۰۰،۰۰۰تا۸،۰۰۰،۰۰۰
کشیدن دندان‌عقل نیمه نهفته ۳،۰۰۰،۰۰۰
جراحی دندان‌عقل نهفته ۸،۰۰۰،۰۰۰
کشیدن ریشه باقی‌مانده ۲،۰۰۰،۰۰۰ الی ۳،۰۰۰،۰۰۰
درمان درای ساکت (حفره خشک) ۱،۰۰۰،۰۰۰
کشیدن دندان کودک ۲،۰۰۰،۰۰۰

جایگزین‌کردن دندان کشیده شده

خالی ماندن جای دندانی که کشیده شده است، شاید در کوتاه‌مدت تأثیر زیادی بر کیفیت زندگی نداشته باشد؛ اما در بلندمدت می‌تواند علاوه بر دشوار ساختن غذاخوردن و سخن‌گفتن، مشکلاتی را هم برای حالت صورت و سلامت سایر دندان‌ها به همراه بیاورد. راه‌های متعددی برای جایگزین‌کردن دندان کشیده شده وجود دارد که با آن‌ها آشنا می‌شوید.

ایمپلنت

ایمپلنت یکی از بهترین روش‌ها برای جایگزین کردن دندان طبیعی

کاشت ایمپلنت یکی از بهترین روش‌ها برای جایگزین‌کردن دندان طبیعی است. ایمپلنت‌ تا حد زیادی مشابه دندان‌ طبیعی عمل می‌کند و می‌تواند یک جایگزین دائم یا قابل‌تعویض برای دندان باشد. یکی از مزایای ایمپلنت این است که به عدم فرسایش استخوان‌های فک در اثر کشیدن دندان و حفظ فرم طبیعی آن کمک می‌کند. در روش ایمپلنت، دندانپزشک ابتدا یک پایه پیچ‌مانند از جنس تیتانیوم یا زیرکونیوم را با یک بی‌حسی موضعی، در فضای خالی در استخوان فک قرار می‌دهد. این پایه مانند ریشه دندان عمل می‌کند و چند ماه پس از سازگاری آن با استخوان فک، دندانپزشک روکشی هم‌رنگ و هماهنگ با سایر دندان‌ها را روی آن قرار می‌دهد. برای افراد زیر ۱۸ سال و افرادی که عفونت و التهاب شدید لثه دارند، ایمپلنت انجام نمی‌شود.

بریج

بریج یک روش برای جایگزین کردن دندان کشیده شده،

جایگزین دیگر برای دندان کشیده شده، بریج است. یک بریج، از چندین تاج تشکیل شده است که از دو طرف، به دندان‌های طبیعی وصل می‌شوند و به آن‌ها تکیه می‌کنند. از نظر سهولت استفاده، حس طبیعی بودن و زیبایی ظاهری، بریج‌ ثابت و غیرمحرک است و ازاین‌جهت گزینه بهتری نسبت به پروتز متحرک یا دندان‌مصنوعی به شمار می‌آید. بااین‌حال توجه داشته باشید که چون تاج‌های یک بریج به یکدیگر متصل هستند، نمی‌توان میان آن‌ها را با نخ دندان تمیز کرد. در صورت استفاده از بریج، باید حتماً زیر آن را با نخ دندان تمیز نگه دارید تا در بلندمدت دچار پوسیدگی نشوند.

پروتز متحرک پارسیل یا دندان‌مصنوعی جزئی

پروتز متحرک پارسیل یا دندان مصنوعی جزئی یک جایگزین دائم یا موقت برای دندان‌های کشیده شده

این پروتزها می‌توانند یک جایگزین دائم یا موقت برای دندان‌های کشیده شده باشند. پروتزها از یک ساختار فلزی با پوشش اکریلیک یا پلاستیک منعطف ساخته شده‌اند و با یک گیره فلزی، به سایر دندان‌های سالم متصل می‌شوند. از این پروتزها می‌توانید در طول روز یا به هنگام غذاخوردن استفاده کنید. هزینه حدودی پارسیل باتوجه‌به تعداد و نوع ثابت یا متحرک آن بین ۳.۵ میلیون تا ۱۵ میلیون تومان است.

سؤالات متداول

آیا کشیدن دندان‌درد دارد؟ 

کشیدن دندان، درد دارد؛ اما دندانپزشک در طول جراحی از بی‌حسی موضعی استفاده می‌کند که باعث می‌شود بیمار درد را احساس نکند.

آیا می‌توانم جای دندان کشیده شده‌ام را پر نکنم؟

دندان‌ها به نحوی طراحی شده‌اند که در کنار همدیگر عملکرد بهتری دارند. فقدان یک یا چند دندان می‌تواند غذاخوردن یا سخن‌گفتن فرد را تحت‌تأثیر قرار دهد و در بلندمدت، مشکلات دیگری را ایجاد کند.

آیا برای کشیدن دندان بیهوشی لازم است؟ 

خیر، تنها در مواقع محدود و درصورتی‌که کودک نتواند در طول‌کشیدن دندان سر جای خود ثابت باشد و اجازه کشیدن دندان را به پزشک ندهد، ممکن است از بیهوشی استفاده شود.

بعد از کشیدن دندان چه زمانی می‌توانم به مدرسه یا سر کار بروم؟ 

در اغلب موارد، یک یا دو روز پس از جراحی می‌توانید به محل کار یا مدرسه برگردید.

چه زمانی پُر کردن دندان جواب نمی‌دهد؟ 

اگر پوسیدگی یا آسیب دندان شما چنان شدید باشد که به پالپ یا مغز دندان رسیده باشد، پرکردن دندان مشکل را حل نمی‌کند. در این صورت احتمالاً به درمان ریشه یا عصب‌کشی نیاز دارید.

مصرف ویتامین به بهبود محل دندان کشیده‌شده کمک می‌کند؟ 

بله، مصرف ویتامین‌هایی مانند ویتامین C، زینک، و ب کملپکس می‌تواند به بهبود جای زخم‌ها کمک کند.

چه زمانی به کشیدن دندان‌عقل نیاز است؟ 

گاهی اوقات دندان‌های عقل باعث درد، عفونت، یا فشار بر سایر دندان‌ها می‌شوند. در این صورت، پزشک شما به کشیدن دندان‌عقل اقدام می‌کند.

جای دندان کشیده شده تا چه زمانی بهبود پیدا می‌کند؟ 

حدوداً تا دو هفته پس از کشیدن دندان، بهبود پیدا می‌کند.

آیا کشیدن دندان تحت پوشش بیمه است؟ 

بله، کشیدن دندان، تحت پوشش بیمه‌های پایه ازجمله بیمه سلامت و بیمه تأمین اجتماعی قرار دارد. بیمه‌های تکمیلی خدمات دندانپزشکی بیشتری از جمله عصب‌کشی، پر کردن و روکش کردن و … را نیز شامل می‌شوند.

آیا بعد از کشیدن دندان می‌توانم ورزش کنم؟ 

بهتر است تا چند روز پس از کشیدن دندان، تحرک زیاد یا فعالیت جسمانی سنگین نداشته باشید. فعالیت ورزشی ممکن است خونریزی را تشدید کند.

تا چه مدت بعد از کشیدن دندان باید مسکن مصرف کنم؟ 

معمولاً یک الی دو روز پس از کشیدن دندان، درد مربوط به آن کاهش پیدا می‌کند. درصورتی‌که همچنان درد و خونریزی شدیدی را تجربه می‌کردید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

چه مدت پس از کشیدن دندان، لخته‌های خونی کنده می‌شوند؟ 

لخته‌های خونی درون حفره دندان، بعد از چند روز کنده می‌شوند. بهتر است تا دو روز پس از جراحی، هنگام مسواک‌زدن مراقبت باشید تا این لخته‌ها کنده نشوند.

چند ساعت بعد از کشیدن دندان گاز استریل را برداریم؟ 

وقتی خونریزی دندان شما بند آمد و گاز استریل تقریباً خشک و تمیز باقی ماند، می‌توانید دیگر از گاز استریل استفاده نکنید. ۲۴ ساعت پس از جراحی، دهان خود را به‌آرامی با آب نمک شستشو دهید.

چند وقت پس از کشیدن دندان می‌توانم ایمپلنت کنم؟ 

حداقل تا ده هفته پس از کشیدن دندان زمان لازم است تا لثه برای ایمپلنت آماده شود.

آیا کشیدن دندان برای کودک با بزرگسال متفاوت است؟ 

تا حدی بله. دندان کودکان ریشه کوتاه‌تری دارند و به همین دلیل کشیدن دندان، درد کمتری به همراه دارد و فرآیند بهبود هم سریع‌تر انجام می‌شود.

کشیدن دندان‌عقل با سایر دندان‌ها فرق دارد؟ 

بله، فرآیند بهبود دندان‌عقل می‌تواند کمی طولانی‌تر و دشوار باشد. هرچه دندان بزرگ‌تر و دارای ریشه عمیق‌تری باشد، حفره‌ای که در لثه به جا می‌گذارد هم بزرگ‌تر و روند بهبود زمان‌بر خواهد بود.

جای دندان‌عقل کشیده‌شده تا کی درد دارد؟ 

معمولاً تا ۳ الی ۴ روز درد خفیف یا متوسط خواهید داشت، اما برای بهبود کامل، یک تا دو هفته نیاز است.

چه زمانی برای کشیدن دندان، باید چندین بار جراحی انجام شود؟ 

گاهی اوقات برای کشیدن دندان‌های عقل، دندانپزشک نیاز دارد تا روی چند دندان مختلف جراحی انجام دهد.

می‌توانم در خانه دندان خود را بکشم؟ 

کشیدن دندان در خانه خطرناک و دارای ریسک عفونت بالا است. اگر دندان‌درد شدیدی را تجربه می‌کنید، توصیه می‌کنیم که فوراً به یک متخصص مراجعه کنید.

می‌توانم در دوران بارداری دندان خود را بکشم؟ 

کشیدن دندان در زمان بارداری، به‌ویژه درصورتی‌که ممکن است در صورت عدم پیگیری منجر به عفونت دندان شود، هیچ مسئله‌ای ندارد. پزشک شما در تجویز داروهای بی‌حسی یا مسکن، موضوع بارداری شما را لحاظ می‌کند.

آیا کشیدن دندان در زمان شیردهی ضرر دارد؟ 

خیر، هیچ شواهدی مبنی بر اثرگذاریِ کشیدن دندان روی شیردهی وجود ندارد.

چرا پس از کشیدن دندان، خون من لخته نمی‌شود؟ 

ایجاد فشار آرام با گاز استریل روی حفره خالی دندان برای ایجاد لخته خون ضروری است، هرچند استفاده بیش از حد از گاز استریل هم ممکن است از لخته‌شدن جلوگیری کند. باید به‌موقع، استفاده از گاز استریل را متوقف کنید. همچنین از مصرف سیگار و استفاده از نی هم پرهیز داشته باشید.

تب‌کردن بعد از کشیدن دندان طبیعی است؟ 

تجربه تب خفیف تا چند روز پس از کشیدن دندان عادی است؛ اما اگر تب شما از ۳۸ درجه بالاتر رفت و با علائم دیگری مانند احساس سرما، لرز و عرق‌کردن همراه شد ممکن است نشانه عفونت باشد. در این صورت حتماً به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

آیا دندان‌عقل نیمه‌نهفته را هم می‌شود جراحی کرد؟

بله، پس از بی‌حسی و ایجاد برش لازم روی لثه، دندانپزشک بخش نهفته دندان‌عقل را هم خارج می‌کند و فرآیند شبیه به جراحی دندان‌عقل دارد.

می‌شود آبسه دندان را با آنتی‌بیوتیک درمان کرد؟

آبسه دندان نشان‌دهنده پوسیدگی و عفونت شدید است و درصورتی‌که فورا برای درمان آن اقدام نشود، باعث گسترش عفونت به سایر بخش‌های دهان می‌شود. غالبا راه درمان آبسه دندان، کشیدن دندان عفونی و پوسیده است. درصورتی‌که دندان شما آبسه کرده است حتما فورا به پزشک مراجعه کنید.

فهرست مطالب

مقالات مرتبط

مقالات مرتبط

پیدا نشد!

مشاوره تلفنی